duminică, 1 ianuarie 2012

Tort de pere şi amaretti (Biscuit italianesti)

(Reteta dietetica fără grasime)

Ingrediente pentru 6 persoane
3 oua
150 g de zahăr
100 g făină
100 gr amaretti
1 linguriţă praf de copt
pere
30 g migdale

Mod de pregatire


Se bat galbenusurile cu zaharul folosind un mixer electric.Apoi se  adaugă făina împreună cu praful de copt şi se amestecă  bine.Maruntiti amaretti intr-un blender  si  adaugati la amestecul de tort.Se amestecă totul bine cu mana.Separat bateti albusurile spuma cu un pic de sare si le adaugati in compozitie amestecand  de jos în sus să nu se desfaca albusul.Pune totul intr-o  tava de copt unsă în prealabil  şi  presarata cu faina.
Curatati de coja 
 perele.Se taie în felii şi  aranjaţi-le  radial  presandu-le putin cu degetul.
Acoperiti cu migdale tocate si se coace la 180 de grade pentru 30 de minute.