miercuri, 18 ianuarie 2012

Sformato de cartofi




Pentru 8 persoane

Ingrediente:

1 kg cartofi
200 g mozzarella
100 g sunca de praga
100 g emental
50 g parmezan
sare fina
nucşoară dupa gust
patrunjel tocat- un vârf de cuţit
2 gălbenuşuri de ou
30 g unt
pesmet c t.

Mod de preparare:

Se fierb cartofii în apă sărată. Se fierb incet pentru aproximativ 45 de minute.
Curatati cartofii de coaja şi apoi se trec  printr-o maşină de pasat cartofi. Intr-un castron mare se pune   mozzarella tăiată  cuburi, sunca, emental şi se adaugă la piure. Adaugati  parmezan, gălbenuşurile de ou, nucsoara si patrunjelul. Se amestecă bine si  se adaugă sare, dacă este necesar.
Topiti untul.  Ungeti  cu  unt  un  vas de  copt,  se   presara cu pesmet, apoi se     pune   amestecul   şi   se   niveleaza   cu   o spatulă. Se presara cu pesmet  şi parmezan, se stropeste cu  unt  topit.
Puneti in cuptor la 180°C aproximativ 20 de minute.