duminică, 15 ianuarie 2012

Lasagna Bolognese




Ingrediente pentru 8 persoane

1 kg ragu 'Bolognese (vezi reteta)
1 kg beschamel (vezi reteta)
250 gr parmezan
500 g lasagna verzi(vezi reteta)
4 linguri ulei de măsline extra virgin

Mod de preparare


Se prepară cele două sosuri, ragu bolognese, sos bechamel, în acest caz, aveţi posibilitatea să utilizaţi jumatate carne de porc jumatate de vită.
Pune la fiert o oala cu apa, atunci când apa fierbe-l sare şi se adaugă câteva linguri de ulei vegetal. Ţineţi aproape  un vas umplut cu apă rece. Puneti foi de lasagna 3-4 de fiecare data în apă clocotită, amstecat, astfel că foile nu se lipesc.si lasat  2-3 minute,
Scoateti-le si punetele direct în vas cu apă rece, lăsaţi-le un moment, apoi scoate-le şi lasătele se usuce pe o cârpă curată. Repetati cu toate foile de lasagna care aveţi nevoie.Cantitate de foje se poate determina nainte. In primul rând, aveţi nevoie de o tigaie de cuptor de 20x30 şi va trebui cantitate de foi de lasagna sufficient pe 4 straturi. Puntru Lasagna bolognese tipica se foloseste paste verzi ( cu spanac). Sfatul meu este să fiarbiete si lasagna, ca pe ambalajele  recomandă ca  pot fi puse direct în cuptor.
Odată ce aţi  toate ingredientele pregatite,  unsă în  fund de tigaie cu ulei de măsline extravirgin, si punetl un strat de ragu’ bolognese , se acoperă cu foi de lasagna. Acoperit lasagna cu un strat de besciamel,  un strat de sos de carne si se presara cu parmezan, se acoperă cu foi de lasagna,  se continua în acelaşi mod până când aţi folosit tot  foi de lasagna.Ultimul strat trebuie să fie format de  beschamel,ragu'presarate cu parmezan. Incalziti cuptorul la 160 ", si punete lasagna la cuptor pentru 50-60 de minute, verificat coacere. Odată scoasa din cuptor-I sa lasa sa se ​​raceasca 10-15 minute inainte de taiere.porzie.