sâmbătă, 14 ianuarie 2012

Lichior de portocale (Aurum)



Ingrediente
o jumătate de litru de alcool de 90 de grade
o jumătate de litru de apă
4oo g. de  zahăr 
4 portocale
2 lamai
un baton de scorţişoară
2 frunze de dafin
2 cuişoare

Mod de preparare

In  primul  rând  spalati  bine porocale si  lamaile  cu  apa  fierbinte  si  frecati-le
pentru  a  îndepărta orice reziduuri  posibile  a   insecticidelor  (prezente  chiar  dacă nu sunt tratate ).bicarbonat si se spala se usuca. Se taie coaja subtire (fara partea alba care este amaruie).

Intr-un  borcan  etanş de sticlă se pune coaja taiata subtire, zahărul, alcoolul  si se adaugua  restul de ingrediente Borcanul se pastreaza la întuneric timp de 20 de zile. agitindu-l ocazional pentru a dizolva zahărul  şi pentru a amestecă  aromele. După 20 de zile se filtreaza şi îmbutelieaza.
Se lăsa să stea cel puţin o lună înainte de a se consuma.