sâmbătă, 7 ianuarie 2012

Tort cu ciocolată, banane si stafide



Ingrediente:

3 banane
2 linguri de stafide
100 g ciocolata fondant
1 pahar mic de rom
1 plic de praf de copt
1 pahar de lapte
200 g de zahăr
300 g făină
100 g unt topit
4 oua
coaja rasa de  la 1 / 2 lamaie
1 praf de sare


Mod de preparare:

Pune  stafidele într-un castron  acoperite cu  apa calduta si  lasati-le  sa se ​​înmoaie.
Se bat gălbenuşurile de ou, împreună cu zahărul până când sunt spumoase şi albe.
Adaugati untul topit, coaja de lămâie rasă şi băteti in continuare adaugind făină  alternativ cu laptele.
Se amesteca  bananele  facute  piure anterior, adaugati  romul , un praf de sare, stafidele bine stoarse, ciocolata fondant rasă mare  şi praful de copt.
Amestecati   toate  ingredientele bine  apoi adăugaţi albuşurile de ou bătute spuma.
Presarati   cu unt si făină  o  forma de tort  cu diametrul de 26 cm si apoi turnati amestecul pregătit.
Puneti forma de tort   în   cuptorul  fierbinte (180°C)  pentru  45 de minute.

Scoateţi     tortul   din  cuptor. Se lasa sa se raceasca si apoi puneţi-l pe un platou de servire.