vineri, 27 ianuarie 2012

Bucatini amatriciana




Ingrediente pentru 4 persoane:


350 g de bucatini
150 g de gusa
1 ardei iute
5-6 roşii decojte
100 g de brânză Pecorino  rasă
½ pahar de vin rosu sec
2 linguri de ulei de măsline extravirgin
sare

Mod de preparare

Într-o tigaie la foc mediu, prajiti in ulei gusa tăiata în fâşii apoi se adaugă vinul şi lăsaţi sa se evapore. Îndepărtaţi gusa şi  se păstreaza la cald.
În acelaşi ulei puneti ardeiul  iute  taiat  în jumătate, se toarnă roşiile, tăiate în patru, sărati(putin) şi se fierbe timp de 6-7 minute, amestecand des.
Puneti multa apă la fiert într-o oală, se adaugă sare şi se fierbe bucatini. Între timp  gatiti pastele. Scoateti cele două bucăţi  de ardei iute din sos şi se adaugă gusa lasata la cald.
Scurgeti bucatini al dente şi se toarnă într-un platou cald. Adaugati sosul,se amestecă şi se serveste, aducand la masa pecorino din care fiecare oaspete va folosi după cum doreste.

Atentie la cata sare folositi caci pecorino este un pic sarat.


Reteta originala, inregistrata

la Camera de Comert din Rieti