duminică, 22 ianuarie 2012

Limoncello


ingrediente:

10 lămâi;
1 litru de alcool 95 grade
800 g de apă;
600 g de zahăr



Mod de preparare:

In  primul  rând  lamaile frecati-le cu bicarbonat si spalati  bine   cu  apa fierbinte  si  îndepărta orice reziduuri  posibile insecticidelor  (prezente  chiar  dacă nu sunt tratate lămâile).
Apoi,  folositi   un razor pentru a  îndepărta  coaja,  având   grijă  să  nu  luati   pielea alba care este  amara. Se taie coaja în fâşii  şi puneţi-le  cu alcool pur   într-un  recipient  de sticlă, care  poate fi  închis. Inchideti-l  bine  şi  puneţi-l  într-un  dulap  sau   în alt  loc unde  sa fie întuneric,  rece şi uscat. Se tine la macerat timp de 12 ore. Recomand  utilizarea de alcool de bună  calitate,  astfel  încât  atunci  cand  se  pune  in  frigider sa  nu   faca  gheata.   După ore de odihnă,eliminati   coaja de lămâie,  se  prepară  un sirop de zahăr  prin  dizolvarea   zahărului în apă la temperatura camarei, adăugaţi-l la infuzia de  alcool. Inchideti   bine  şi  lasati   din nou în  dulap, la  întuneric timp de o lună. Dupa tot acest timp filtrati lichidul, şi puneti in sticlă  cu ajutorul unei pâlnii. Puneţi sticla în frigider şi  să  vă bucuraţi de el rece.                              

Caracteristicile   lămâilor pentru limoncello: trebuie se fie de forma eliptica, de mari dimensiuni şi cu coaja foarte groasă, plină de uleiuri esenţiale.O lamaie foarte parfumata şi echilibrata.


SFUSATO AMALFITANO