vineri, 20 ianuarie 2012

Omletă cu şuncă de praga şi busuioc



ingrediente
pentru 4 porţii

6 oua
2 galbenusi
4 linguri de smântână
sare
piper
2 albuşuri de ou
2 linguri ulei de floarea soarelui
120 g de sunca tocata
4 crengute de busuioc
mod de preparare
Se bat ouăle, galbenus de ou si smantana intr-un bol. Adăugaţi sare şi piper. Bateti albuşuri până a cand  sunt rigid şi se amestecă 
 ouăle amestecănd usor de jos in sus. Se încălzeşte o tigaie uns aprox. 18 cm diametru.Pregatite 4 omletă Se toarnă ouăle în tigaie şi sa intinde pe partea de jos prin înclinarea tigaie. Se presara ouă cu sunca si busuioc rupt cu mainile. Se coace la foc mediu. Alunecat  omletă  în farfurie cald  şi îndoiţi-o pe jumatate. Bucuraţi-vă imediat.