marți, 24 ianuarie 2012

Cremă Pasticera





ingrediente:

50 g făină
lapte 500 ml
6 gălbenuşuri de ou
vanilie1 baton
zahar150 gr


Fierbeti laptele la foc mic (cu excepţia a jumatate de cana) într-o cratiţă mare cu  un baton de vanilie taiat pe jumatate, apoi luati de pe foc si se lasa la infuzat timp de 10 minute.
Într-un castron separat  frecati  galbenusurile cu zaharul cu ajutorul unui mixer electric foarte bine până cand amestecul devine  cremos si spumos  albicios;  adaugati o treime
din laptele caldut si  apoi putina făină  cernută.
Continuati sa bateti cu mixer-ul. Scoateţi batonul de vanilie ce l-aţi lăsat la macerat în lapte .Adaugăti  in  compozitie   ouăle, restul de făină, zahăr şi restul de lapte cate un pic, cate un pic amestecand cu mixer-ul.
Dacă  doriţi,  utilizaţi  o  coaja  de  lamaie pentru a  da gust la crema, coaja care trebuie eliminata după infuzie, sau puteţi încorpora, amestecand cu  telul  la crema niste lichior
înainte de a se raci.



Pentru a evita formarea unei pelicule pe suprafata cremei în timp ce  este răcita se acoperă cu o folie trasparenta de bucatarie  sau se acopera recipientul cu o cârpă umezită.