vineri, 13 ianuarie 2012

Panzanella




Ingrediente pentru 4 persoane
600 de grame de pâine de casa
4 roşii tare
3 ceapa rosie dulce
6 ridichi
1 miez de salata
1 legatura de busuioc
2 linguri otet de vin rosu
4 linguri ulei de măsline e.v-
Sare
piper

Mod de preparare

Se taie pâinea feliată  destul de groase, lse pune intr-un bol plin cu apă rece timp de cel puţin 1 oră, astfel încât să se înmoaie.
Curăţate, spălate şi scurse  miez de salata verde, rupet cu mâna şi se pune într-un castron.
Sspălate şi curăţate rosii şi ridichi şi tajatelele felie, curatata ceapa si tajate felie subţire.Combinate aceste ingrediente cu salata.
După momentul înmuierea pâinii, strângeţi uşor şi se transferă în vasul cu legume.Condimentat panzanella cu ulei, oţet, sare şi piper şi se amestecă bine. Distribuite în farfurie  individuale, garnisiti cu busuioc, spalăt şi  taiet în fâşii.