marți, 3 ianuarie 2012

TIRAMISU’



ingrediente pentru 8 persoane


pudră de cacao amaruie c.t.
cafea c.t.
mascarpone 300 g
3 ouă medii
120 g de zahăr
400 g savoiardi

Mod de preparare:


În primul rând, se pregăteste cafeaua, astfel încât sa fie suficient pentru a 
 inmuia savoiardi. Se toarnă într-un castron (dacă doriţi îndulciti gustui cu zahăr)
şi lasati sa se raceasca. Se bat galbenusurile  de ou cu zahăr cu mixerul până când veţi obţine un amestec  
 pufos si cremos. Se freaca (nu prea mult) mascarpone cu o lingura de lemn până se devine cremos fără  cocoloaşe şi adăugaţi-l la amestecul de ou şi zahăr pregătit în prealabil. Doua albuşurile de  ouă se bate cu mixerul   şi cand este ferm se adauga la preparatul de ouă cu mascarpone cu o lingura de lemn amestecând uşor de jos în sus. Deci ai crema de tiramisu. Începi să  înmoi savoiardi în cafea rapid. Trebui să fie  inmuiati, dar nu moi.
 Intr-o tava dreptunghiular formati un strat  de piscoturi imbibati, acoperiti cu un strat  de crema de mascarpone nivelat cu o spatula. Se presara suprafata cu pudra de cacao. Aveţi apoi al doi-lea strat de piscoturi.Dacă le-aţi pus primul in lungul tavii,  puneti al doi-le strat in sens invers  (şi viceversa).Repetaţi procedura .In total trebuie să fi  trei straturi de piscoturi. Ultimul strat de crema trebuie se fie fără pudră de cacao. Când aţi terminat  tiramisu’ il lasati  în frigider pentru câteva ore pentru a se compacta .Înainte de a servi se presara suprafata cu cacao.


Mare atenţie ouălele  trebuie să fie proaspete. Prepararea nu include fierbere.In cazul în care ouălele au salmonela aceasta rămâne activa

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu