joi, 12 ianuarie 2012

Aluat Brioşe



ingrediente

400 g făină
200 g unt
30 g  zahăr
25 de grame drojdie
40 cl  lapte
3  Ouă

Mod de preparare

Se încălzeşte laptele până când acesta devine uşor cald şi se topeste în el drojdia.Se toarnă  într-un castron mare şi se amestecă cu100 g de făină. Se amesteca pentru a forma  o pâine pana cand nu  mai este lipicioasa. Inveliţi într-un servetel  şi  lasati sa creasca intr-un loc caldut  timp de cel puţin o oră.
Pe o suprafaţă netedă puneti restul de făină (cu gaura in centru) şi adaugati  untul (la temperatura   camerei, sa fie aproape o crema), zahărul şi 3 ouă.Se amesteca toate aceste ingrediente şi  se adaugă amestecul de aluat pregatit inainte ( care   între timp si-a dublat  volumul).
Framantati  timp de aproximativ zece minute până când veţi obţine o bucată mare  de aluat ferma  şi  nelipicioasa. Când aluatul  se dezlipeste de masa de lucru şi de pe mâini   fără  a lăsa urme, atunci acesta va fi gata.
Dati   o  forma  care o preferaţi cel mai mult, şi puneti-le  pe o tavă cu hartie de copt. Coaceţi la o temperatură de 90 ° timp de 40 minute şi brioşele  sunt gata.
Pentru a verifica gradul de coacere, ultimele 5 minute incercati  brioşele  cu o scobitoare. Atunci când nu vor rămâne urme de aluat pe scobitoare  brioşele  sunt gata.
Puteţi garnisi brioşele  cu crema  şi presara cu zahăr pudră pe partea de sus.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu