vineri, 27 ianuarie 2012

Cannelloni cu urda şi spanac





Ingrediente pentru patru persone

12 dreptunghiuri 10x8 de paste proaspete
600 g de spanac
150 g de urda
150 g de sunca de praga
1 ceapa mica
80 g parmezan ras
2 dl bechamel
1 dl smântână
1 galbenus de ou
20 de grame de seminte de pin
50 g unt
nucsoara
1 lingură ulei de măsline extravirgin
sare
piper bobe

Mod de preparare

Se spală foarte bine spanacul si se fierbe in apa sarata timp de 5 minute, apoi se scurge, storceti-l şi taiati-l grosolan.

Taiati ceapa felii si prajiti-o în ulei cu 20 g de unt timp de 5 minute fără sa prinda culoare. Adauga sunca cubulete si spanacul. Se acoperă şi se fierbe timp de 10 minute.Lasati să se evapore lichidul de gatit, potriviti de sare şi piper, apoi se adauga amestecul din urda şi 1 dl de bechamel. Aromati cu nucşoară şi se amestecă cu jumătate din parmezan.
Fierbeti pastele dreptunghiuri,cate trei- patru bucati în apă clocotita sărată, timp de 5 minute. Scurgeti-le cu o lingura cu fante şi puneti-le imediat intr-un bol cu apă rece. Apoi transferaţi-le pe o cârpă umeda. Umpleti fiecare dreptunghi de aluat, prin plasarea în centrul fiecăruia, fasii cu urda si spanac, de 1-2 centimetri grosime. Rulati aluatul peste umplutura sub forma de cilindre bine inchise şi puneti-le într-o tava unsa.
Se amestecă bechamel cu smântână, se amestecă si gălbenuşul de ou bătut şi parmezan. Se pune sosul peste cannelloni. Se presara cu 30 g de fulgi de unt şi seminte de pin. Se coace la 220 grade pentru 30 de minute, lăsând sa se coaca uniform. Serviti fierbinte cannelloni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu