vineri, 27 ianuarie 2012

Biscuiţi cu scorţişoară


Ingrediente pentru 6 persoane:

200 g făină 00
100 g de zahăr din trestie
100 g unt      
30 g de zahăr
5 g scorţişoară
1 vârf de cuţit de sare
1 lingura de lapte
1 / 2 ou
3 g drojdie vaniliata

Mod de preparare

Puneti  untul  intr-un bol, peste care se adaugă  cele doua zaharuri, scorţişoară, sare, lapte şi oul  bătut  uşor. Bateti cu un tel  timp de cateva minute pana cand devine spuma si se omogenizeaza. Se amestecă făina si se adauga  drojdie. Se transferă amestecul  pe  o masa de lucru si se framanta pentru scurt timp de mână.
Împărţiţi amestecul în două sau trei părţi şi formati niste cilindrii  de aproximativ 2,5 cm în diametru.Puneţi-i  în frigider pentru cel puţin 1 oră, pentru a capata fermitate. Tăiaţi cilindrii de aluat in felii groase de aproximativ 1 cm. Puneti-le pe o tavă căptuşita cu hârtie de copt şi se coc in cuptorul preincalzit  la 185 ° C timp de aproximativ 10 minute. Scoateti tava din  cuptor si  lasati  sa se raceasca pe  placa.Aranjaţi pe platou şi se serveşte.