miercuri, 18 ianuarie 2012

Tagliatelle cu legume julienne şi speck într-un sos bechamel








400 g Tagliatelle
30 g unt
speck 80 g
300 g dovlecel
morcovi 200 g
100 g ceapă
brandy o nuanţa
20 cl sos béchamel  
75 ml smântână de gătit
Sare c.t.
50 g parmezan


Mod de preparare:


Se prepară sosul bechamel (vezi reteta) şi se adaugă smântână.
Curăţati,  spalati  şi  taiati  julienne subţire ceapa si morcovii. Se spală dovleceii şi se ia doar partea din exterior cu putina pulpa. Tăiati  fâşii julienne. Se taie şi speck fasii julienne.
Într-o tigaie  se  pune  untul  si ceapa. Incepeti sa gătiti acoperind tigaia cu un  capac. După  aproximativ zece minute  se adaugă  celelalte legume  şi  sare. Continuaţi sa gătiti  cu capacul pus. Trebuie doar să se coaca legumele.Adăugaţi speck şi se stropeste cu  brandy. Se  lasa sa se evaporeze  alcoolul şi se completeaza cu sosul bechamel cu smântână. Verificati de  sare şi densitatea sosului.
Intre timp ati gatit tagliatelle. Se scurg şi se adaugă peste sos. Se amestecă bine.Se adauga o mana de parmezan şi se serveşte.