marți, 17 ianuarie 2012

Chiftelute Napolitane




Reţeta tradiţională

Ingrediente pentru 4 persoane:

½ kg. de carne de manzat
2 - 3 felii de pâine veche fara coja
4 oua
2 catei de usturoi tocat 
80 gr. parmezan ras
80 gr. pecorino ras
patrunjel tocat c.t.
ulei c.t..
sare c.t.
piper c.t.
.
Mod de preparare

Chiftelutele Napoletane nu sunt rotunde si ovale ca o minge de rugby.
Umeziti painea si  stoarceti-o.  Puneti pâinea cu o gaura in mijoloc pe o planseta si punete  carnea peste pâine..
In centru se adaugă  oul  bătut  cu  pecorino  şi  parmezan, pătrunjelul şi usturoiul tocate. Se condimentează cu sare şi piper.Începeti  să le framantati. In cazul în care amestecul este uscat  adăugaţi un fir de ulei ex travirgin de măsline şi  continuati să framintati până când tot aluatul este neted. Între timp, ati pus pe foc o tigaie cu ulei. Presati chiftele  un pic, şi cufundati-le în uleiul incins. Prajiti pentru aproximativ 5 minute. In orice caz, nu le ridicati înainte de a ajunge se fie maronii si crocante