vineri, 20 ianuarie 2012

Mousse de ciocolata cu cafea



ingredienti pentru 4 porţii

100 g de ciocolata fondant,
50 g de ciocolată cu lapte,
2 oua
30 g de zahăr
1 cafe espresso dublu de cca. 3 cl
2 dl smântână
1 vârf de cuţit de sare

Mod de preparare

Se taie ciocolata si se lasa sa se 
​​dizolve lent la bain marin Separati ouale. Se bat galbenusurile  de ou cu zahăr cu mixerul până când veţi obţine un amestec pufos si cremos Se amestecă espresso.
Se bate smântână (rece)
 cu mixerul  Albuşurile de  ouă se bate cu mixerul  cu un praf de sare Se amestecă la galbenusurile, nainte ciocolata, dupa smântână. apoi albuşuri de ou amestecând uşor de jos în sus. Se toarnă în cupe de desert, se acoperă şi se lasă să se consolideze în frigider pentru cel puţin 6 ore.
Se serveste cu decor de bobe de cafea.