marți, 24 ianuarie 2012

Profitterol




Ingrediente

Pentru cremă Chantilly
smântână 500 ml
2 linguri zahăr pudră 

Pentru acoperire bigne
400 g ciocolata fondant
lapte 20 ml
smântână  500 ml
Mod de preparare

Pentru a pregăti profiterol cu ciocolata trebuie sa incepeti  cu prepararea de bigne (vezi reteta) Odata ce bigne sunt coapte şi reci se face o gaură la baza  fiecarei bigne cu ceva ascutit (coada de la o lingurita), astfel că duza  de sac de
patiserie pe care il utilizaţi  sa poata  intra.

Acum faceti crema Chantilly cu  care va trebui să umpleti  profitterol. Intr-un castron mare puneti 500 ml smântână  foarte rece. Adaugati zahăr pudră si bateti cu un mixer până când produsul  este destul de ferm pentru a rămâne  ataşat pe palatele mixer-ului fără  macar sa pice. Cu crema  umpleti toate bigne si puneti-le în frigider într-un vas etanş sau acoperiti cu folie trasparenta de bucatarie.
Între timp, pregătiti topping-ul  de ciocolată pentru profitterol: puneti  într-o cratiţă smântână şi lapte,  apoi aduceti-le  la  punctul de fierbere şi se adaugă ciocolata tocata;se amestecă până când  ciocolata  se dizolvă complet şi amestecul  este neted, fără  cocoloase. Lasati-le sa se receasca. Puneţi amestecul la frigider şi aşteptaţi până când se  ingroasa la punctul în care crema

rămane lipita de bigne.
Scufundati bigne umplute cu  crema, unul  cate unul, în crema de ciocolată şi cu ajutorul  a   două furculiţe scoateti-le.
Lasati-le  uşor sa se scurga şi aranjati-le pe o placă  formând o bază pe care  se pun toti  ceilalţi pentru a forma o piramida. Dacă va ramane crema de ciocolata, aveţi posibilitatea de a o turna peste piramida şi apoi se orneaza cu „fulgi”de smântână. 
Dacă nu doriţi să consumati profitterol imediat, le puneti în frigider şi le scoateti cu15 minute înainte de servire.