marți, 10 ianuarie 2012

Bigne reteta pentru 1000 g




Ingrediente

200 de ml de apă
200 de grame  unt
200 de grame de făină de tip 00
6 ouă întregi
4 gr sare
1pastai de vanilie
o jumătate de linguriţă de praf de copt

Mod de preparare


Fierbeti  într-o cratiţă la foc mic  apa, untul  şi sarea.
Când fierbe, se adauga faina toata o data si fierbeti  amestecul timp de 2-3 minute, amestecand cu o lingura de lemn avand grija  ca la partea de jos, pe fundul  cratiţei sa formeze o pelicula  subţire
Se răceste  amestecul intr-un bol
Se adauga seminte de vanilia şi praful  de copt.Se amesteca.
Adaugati apoi ouăle unul cate unul  până când amestecul devine ca o cremă.
Puneti  aluat intr-un  
sac de patiserie  si prin presare faceti buline cu diametrul de 2-3 cm  pe o tava captusita cu hartie de copt.
Coaceti la cuptor preicalzit  la 200 ° C până când buline sunt de culor auriu.
Să reţineţi faptul ca nu trebuie se deschideţi cuptorul în timpul coacerii!