sâmbătă, 14 ianuarie 2012

Lichior de mandarine (Mandarinetto)



ingrediente
1 litru de alcool de  90 de grade
16 mandarine
750 g de zahăr
1 l de apă


Mod de preparare 

Mandarinele se freaca fiecare cu bicarbonat pentru a indeparta orice urma de conservant apoi se spală si se usuca. Într-un vas etanş de sticla se pune la macerat în alcool coaja mandarinelor (fara partea alba care   este amaruie)   pentru 15 zile.Se agită vasul la fiecare două  zile.După ce au trecut cele 15 zile   se filtreaza prin intermediul   unei strecuratoare si o bucata de tifon
Se prepară
 un sirop prin dizolvarea  de zahăr în apă la foc mic si apoi se  lasa sa se raceasca.
Se adaugă siropul   peste alcool,  se amestecă   şi  se lasă timp  de aproximativ 2 ore.

Filtrat, îmbuteliat şi pastrat la rece   Lichiorul   de   mandarine  este  excelent  dupa câteva zile de la preparare, ideal ca un lichior bun pentru digestie.