sâmbătă, 13 iulie 2013

Sirop de zahăr



Tabel sirop  Baumè

Siropul  Baumè este o soluție bazată pe apă și zahăr.Este pregătit și
utilizat pentru preparate diferite.
Siropul  Baumè este preparat conform cerințelor cu areometrului Baumè care măsoară densitatea zahărului.
Aici aveti un tabel pentru a pregăti siropul Baume, fără ajutorul  cantarului pentru sirop.


TITLURI BAUME'
DENSITATE
APA
ZAHAR
30
1262
1LT
1350g
25
1209
1LT
1000g
23
1189
1LT
900g
22
1179
1LT
800g
17
1133
1LT
700g
16
1124
1LT
600g


Exista 3 tipuri de sirop

Ingrediente: zahăr 500 g

Lejer: fiert cu 900 g  apă, ideal pentru a indulci  salata de fructe și preparatele similare.

Mediu: fiert cu 600 g de apă, excelent pentru gătit fructele.

Dens: fiert cu 500 g de apă, potrivit pentru a găti  fructele  acrișoare, a dilua pasta de fructe și pregati inghetata si sorbeturi.

În toate cazurile, se pune pe foc zaharul cu cantitatea indicată de apă și se aduce la fierbere, ajungând la o temperatură de 102 ° -104 °.
Dacă nu aveți termometru de imersie, luati un pic de sirop zahăr într-o lingură și se lăsa să cadă:
dacă aceasta face un mic fir continuu  temperatura este corecta.
Gatiti timp de un minut, timpul necesar pentru ca zahărul sa se dizolve complet.
Pentru a opri gătitul , puneti fundul de tigaie în apă rece.
Sirop favorizeaza obținerea unei  distribuiri omogene a aromelor și obtinerea de turturi de gheață cu un  gust catifelat.
Ar putea fi utilizat și la prepararea de cocktail-uri și pentru a îndulci cafeaua rece(pus in congelator).

Pregătiți-l  punand apa și apoi zahărul într-o cratiță. Dacă ați inversat ordinea riscul este ca nu tot  zaharul sa se imbimbe în mod corespunzător și se arde de îndată ce ați pornit focul.

Cu o pensula, este recomandabil a uda marginile cratitei cu apă pentru a preveni ca stropi  de sirop sa se caramelizeze pe margini.
Se lasa la racit complet înainte de utilizare.

Se va ține timp de o săptămână în frigider într-un borcan de sticlă cu capac etanș.