Tabel sirop Baumè
Siropul Baumè este o soluție bazată pe apă și zahăr.Este pregătit și
utilizat pentru preparate diferite.
Siropul Baumè este preparat conform cerințelor cu areometrului Baumè care măsoară densitatea zahărului.
Aici aveti un tabel pentru a pregăti siropul Baume, fără ajutorul cantarului pentru sirop.
TITLURI BAUME'
|
DENSITATE
|
APA
|
ZAHAR
|
30
|
1262
|
1LT
|
1350g
|
25
|
1209
|
1LT
|
1000g
|
23
|
1189
|
1LT
|
900g
|
22
|
1179
|
1LT
|
800g
|
17
|
1133
|
1LT
|
700g
|
16
|
1124
|
1LT
|
600g
|
Exista 3 tipuri de sirop
Ingrediente: zahăr 500 g
Lejer: fiert cu 900 g apă, ideal pentru a indulci salata de fructe și preparatele similare.
Mediu: fiert cu 600 g de apă, excelent pentru gătit fructele.
Dens: fiert cu 500 g de apă, potrivit pentru a găti fructele acrișoare, a dilua pasta de fructe și pregati inghetata si sorbeturi.
În toate cazurile, se pune pe foc zaharul cu cantitatea indicată de apă și se aduce la fierbere, ajungând la o temperatură de 102 ° -104 °.
Dacă nu aveți termometru de imersie, luati un pic de sirop zahăr într-o lingură și se lăsa să cadă:
dacă aceasta face un mic fir continuu temperatura este corecta.
Gatiti timp de un minut, timpul necesar pentru ca zahărul sa se dizolve complet.
Pentru a opri gătitul , puneti fundul de tigaie în apă rece.
Sirop favorizeaza obținerea unei distribuiri omogene a aromelor și obtinerea de turturi de gheață cu un gust catifelat.
Ar putea fi utilizat și la prepararea de cocktail-uri și pentru a îndulci cafeaua rece(pus in congelator).
Pregătiți-l punand apa și apoi zahărul într-o cratiță. Dacă ați inversat ordinea riscul este ca nu tot zaharul sa se imbimbe în mod corespunzător și se arde de îndată ce ați pornit focul.
Cu o pensula, este recomandabil a uda marginile cratitei cu apă pentru a preveni ca stropi de sirop sa se caramelizeze pe margini.
Se lasa la racit complet înainte de utilizare.
Se va ține timp de o săptămână în frigider într-un borcan de sticlă cu capac etanș.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu