marți, 9 iulie 2013

Lichior de piersici (persichino)


ingrediente

100 cl  alcool la  95°
30 samburi  de piersici
1 g scorțișoară
500 g zahăr
500 ml vin alb

Mod de preparare

 Se spală samburii și se lasa sa se scurgă pe un prosop de bucatarie, invartindu-le frecvent. Odata uscat  se pun  intr-un  un borcan cu capac etanș, acoperiti  cu alcool pur și se adaugă scorțișoară. Se inchide cu capac și se lăsa să se odihnească timp de cel puțin două luni.Din cand in cand să rasuciti  recipientul, pentru ca alcoolul sa se poata aromatiza.
După două luni, pregătiti un sirop din 500 ml de vin alb sec și 500 g de zahăr, lasand la foc mic si amestecand des pentru a preveni lipirearea zaharului de partea de jos a vasului.Lasati să se răcească la temperatura camerei și, între timp, filtrati  soluția alcoolică cu un filtru specific pentru lichioruri sau folosind un tifon. Se adauga siropul in soluția de alcool, se amestecă bine și se pune in sticlă bine inchisa cu dop de plută acoperit cu ceară.

Inainte de a servi acest lichior delicios lasăti-l într-un loc răcoros si uscat timp de două luni.