sâmbătă, 27 iulie 2013

Fantezie de sandwich-uri

Ciabatta

Aceste tipuri de sandwich-uri trebuie să fie pregătit cu pâine * Ciabatta *
Cantitate ingredientele sunt dupa gust. Cuptor prejncalzit la 140°

1) tip sandwich
Ingrediente:
Cartofi fiert, pancetta,mozzarella, rozmarin, sare

Împărțiți   ciabatta pe jumătate,  adaugăti cartofi fierți în felii, sare, rozmarin, pancetta si mozzarella, stropit cu ulei e.v. de masline, închideți se pune  în cuptor preincalzit la 140° până când mozzarella se topește.

2) tip sandwich;
ingrediente:
rosii uscate in ulei,pate de masline negre, salam Milano, scamorza afumat,rucola, ulei e.v.de masline.

Ciabatta pre incalzit la cuptor  Împărțiți   în jumătate , răspândire pe jumătate de pâine  sos picant de rosii uscate (rosii uscate dat pe blender cu un pic de ardei jute dupa gust),  a dou parte de pâine, răspândire pate de masline negre, adaugăti  salam Milano, scarmoza afumat felii, rucola si stropit cu ulei e.v. de  măsline închideți.

3) tip sandwich
Ingrediente:
Lardo di Colonnata (tip de slanina), rosii uscate, ulei e.v. de masline, urda de oaie (ricotta),

Împărțiți   pe jumătate ciabatta, stropit jumătate de pâine  cu ulei e.v. de măsline, a dou jumătate  de pâine răspândirea ricotta, feliile de lardo di Colonnata și roșii uscate, iînchideți, în cuptor să se încălzească.

4) tip sandwich:
Ingrediente:
dovlecei,  mozzarella, ulei, sare și piper, parmezan,busuioc proaspăt.

Pregatit dovlecei la grătar si o data copti condimentat cu ulei de măsline, sare și piper. Împărțiți  pe jumătate ciabatta,  adaugăti  dovlecei la grătar apoi  felii de mozzarella, busuioc proaspăt fulgi de parmezan, închideți și  în cuptor să se încălzească.

5) tip sandwich:
Ingrediente:
creveți fiert, rosii, maioneza, salata verde, sare.

Împărțiți  pe jumătate ciabatta, răspândit pe jumătate de pâine, maioneza, adăugați-l rosii feliate și felie de salata verde amestecati cu creveți, condimentat cu sare și piper și  închideți.

6) tip sandwich:
Ingrediente:
pancetta, ciuperci hribi, pecorino sardo dulce , patrunjel,usturoi, ulei e.v.de masline și sare,

Coaceți într-o tigaie cu ulei de masline e.v. și un catel de usturoi ciupercile felii , sare. O data copt o parte dat cu blender. Împărțiți  pe jumătate ciabatta, stropit  jumătate  cu ulei e.v.de masline, a doua jumătate  de pâine răspândit piuree de ciuperci și câteva întregi, adaugăti felii de pancetta, felii de pecorino închideți, în cuptor pentru câteva minute, se scoate și se adaugă pătrunjel tocat, închideți să mănânce cald.

7) tip sandwich:
Ingrediente:
anghinare  in ulei, taleggio, ciauscolo(Salam tipic din regiune Marche), ulei e.v. de masline,

Împărțiți  pe jumătate ciabatta stropit cu ulei pe ambele părți, adaugăti bucăți de anghinare, Ciauscolo in felii groase, și felii de  taleggio, închideți, încălzit la cuptor.

8) tip sandwich:
Ingrediente:
prosciutto crudo, sos de sparanghel,  brie, ciuperci champignon, rucola, ulei e.v. de masline, sare,
  
Pregatit sparanghel fiert (aici), apoi amestecati cu ulei și sare, si dat pe blender. Cu ciabatta incalzita anterior Împărțiți  pe jumătate stropit cu ulei pe de o parte, a doua jumătate  de pâine răspândit  sos de sparanghel, adaugăti felii de prosciutto crudo, felii de Brie, un pic în cuptor, se scoate si se adauga felii de ciuperci crude și rucola presarat cu un pic de ulei, închideți.

9) tip sandwich:
Ingrediente:
Prosciutto crudo , rosii, mozzarella, ansoa in sare (sau in ulei), parmezan și piper.

Împărțiți  pe jumătate ciabatta stropit cu ulei pe ambele părți,  adaugăti prosciutto ansoa sărate, felii de rosii, închideți  la cuptor câteva minute, se scoate si se adauga fulgi de parmezan, razuit piper închideți, și se servește imediat.

10) tip sandwich:
Ingrediente:
Sunca de curcan, sos de ton (aici), oua fiert,i salată, ulei e.v. de masline,

Ciabatta  preîncălzit, Împărțiți  pe jumătate răspândit sos de ton doar pe o parte a doua jumătate  de pâine, stropit cu ulei, adaugăti felii de curcan, felii de ou fiert, salata verde a julienne , un strop de ulei, închideți și se servește imediat.

11) tip sandwich:
Ingrediente:
Felie de porc la cuptor, fondue de pecorino, radicchio, rozmarin, ulei e.v.de masline,

Pregătiți fondue de pecorino, topit  într-o tigaie la baie marin unt, lapte și pecorino,  trebuie ca preparat să fie pufos și dens. Împărțiți  pe jumătate ciabatta stropit cu ulei doar pe o parte a doua jumătate  de pâine  stropit cu ulei  și răspânditi fondue de pecorino, adaugăti felii subtiri   de carne de porc, ace de rozmarin, radicchio a julienne, dar fondue de pecorino, închideți  și în cuptor să se încălzească.

12) tip sandwich:
Ingrediente:
Fontina, taleggio, gorgonzola, mozzarella.

Ciabatta  preîncălzit, Împărțiți  pe jumătate, taleggio de o parte, mozzarella și gorgonzola a doua jumătate  la final  fontina în bucăți mici, închideți și în cuptor să se încălzească.

13) tip sandwich:
Ingrediente:
Lonza (salam Italian), ardeii gras la gratar(sau la cuptor), scamorza afumat, salata verde

Ciabatta Împărțiți  pe jumătate, adaugăti, ardei copt  decojite tăiate în fasii și condimentati cu ulei e.v. de masline, felii de lonza, felii de scamorza afumat și salată a julienne, închideți, în cuptor să se încălzească.

14)  tip sandwich,
Ingrediente:
Cicoare creț (parte alb din mijloc), ansoa in ulei, pecorino, oțet balsamic, ulei e.v. de masline,

Ciabatta pre incalzit la cuptor Împărțiți  pe jumătate stropit cu ulei, adaugăti cicoare, anșoa,  pecorino,  stropiti cu putin ulei de masline si otet balsamic, închideți.

15) tip sandwich,
Ingrediente:
Stracchino (brinza italiana), felii subtiri de carpaccio de vita (Auchan), rucola,felii de ciuperci champignon, ulei e.v. de masline

Împărțiți  pe jumătate ciabatta stropiti cu ulei și răspânditi stracchino(sau philadelphia)  doar pe o parte a doua jumătate adaugăti  carpaccio de vita, felie de ciuperci champignon, rucola, ulei e.v.de masline închideți.

16) tip sandwich:
Ingrediente:
speck,taleggio, vinete, rosii, rucola, ulei e.v.de masline,

Împărțiți pe jumătate ciabatta stropit cu  ulei pe de o parte și adaugăti a doua jumătate  vinete la gratar condimentate cu ulei de masline e.v. si sare, felii de speck, felii de taleggio, felii de rosii și rucola, închideți, în cuptor să se încălzească.

17) tip sandwich,
Ingrediente:
ulei de masline e.v., pesto genovez, felii de prosciutto, radicchio a julienne, felii de primo sale, rosii cherry,

Împărțiți  pe jumătate ciabatta stropit cu ulei pe ambele părți,  adaugăti pesto genovez, prosciutto crudo, primo sale(pecorino alcătuită de o luna), radicchio, roșii cherry, ulei e.v. de masline, închideți, în cuptor să se încălzească.

18) tip sandwich,
Ingrediente:
urda, carpaccio de pește-spadă, vinete, salata verde, ulei e.v. de masline,

Împărțiți  pe jumătate ciabatta  preîncălzit bine, adaugăti ulei, urda, felii de carpaccio de peste-spadă, feliile de vinete la grătar,  salata verde a julienne, închideți.

19) tip sandwich, 
Ingrediente:
pate de masline, roșii uscate în ulei, feta Greacă, busuioc, ulei e.v. de masline.

Împărțiți  pe jumătate ciabatta răspânditi pateu masline, pe de o parte adaugăti rosii uscate, felii de feta greacă, busuioc, ulei e.v.de masline , închideți.

20) tip sandwich:
Ingrediente:
sos de ton, anghinare in ulei, mortadella, ulei e.v.de masline,

Împărțiți  pe jumătate ciabatta răspânditi  sosul de ton pe o parte și stropit cu ulei pe cealaltă, adaugăti mortadella tăiată în felii subțiri și anghinare, închideți. 

21) tip sandwich:
Ingrediente:
salată de caracatiță, cartof fiert, patrunjel, piper, ulei e.v.de masline.

Împărțiți  pe jumătate ciabatta, adaugăti salată de caracatiță (aici),  cartof fiert feliat, patrunjel tocat mare, ulei și piper, închideți.

22) tip sandwich:
Ingrediente:
stracchino, salata verde, bresaola,ulei e.v.de masline, sare și piper,

Împărțiți  pe jumătate ciabatta  preîncălzita bine stropit cu ulei  răspânditi  cu stracchino pe o parte, pe cealaltă, felii de bresaola, salata verde tăiat a julienne, ulei, sare și piper, închideți, un minut înapoi în cuptor.

23) de tip sandwich,
Ingrediente:
Speck, gorgonzola, felii de lonza, ulei e.v. de masline și sare,

Împărțiți  pe jumătate ciabatta stropit cu ulei și adaugăti felii de lonza, într-o cratiță mică la baie marin se topeste branza gorgonzola cu speck, tăiate  julienne, se adaugă amestecul la sandwich închideți.

24) tip sandwich,
Ingrediente:
somon afumat, mozzarella, ciuperci hribi, ulei e.v.de masline, pătrunjel.

Împărțiți  pe jumătate ciabatta preîncălzit bine stropit cu ulei pe ambele părți,  adaugăti  felii de somon, felii de mozzarella, felii de ciuperci si patrunjel tocat, inchideți și servit.

25) tip sandwich:
Ingrediente:
urda, anghinare in ulei, radicchio, roșii cherry, ulei e.v. de masline,

Împărțiți  pe jumătate ciabatta, ulei pe de o parte și urda răspândita, pe cealaltă adaugăti anghinare, roșii cherry, radicchio tăiat a julienne,inchideți și servit.

26) tip sandwich:
Ingrediente:
pancetta, taleggio, anghinare in ulei, ulei e.v.de masline.

Împărțiți  pe jumătate ciabatta, stropit cu ulei pe ambele părți , adaugăti  felii de pancetta, taleggio și anghinare. Închideți și puneți-l în cuptor pentru câteva minute.

27) tip sandwich:
Ingrediente:
Salsa tonnata, anghinare in ulei, ou fiert,

Împărțiți  pe jumătate ciabatta, răspândit salsa tonnata pe ambele părți, adaugăti anghinare și felii de ou fiert, inchideți și servit


Magazin specializat pentru produse alimentare italiene
*TERRA FELICE*(Web)
str.Dobrogeanu Gherea,  nr 141 (în apropierea Aeroportului Baneasa)

Tel 0728 982 636 Bucuresti

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu