sâmbătă, 13 iulie 2013

Turturi de gheață colorata din fructe


200 g de căpșuni
200 g de kiwi
200 g de pepene
90 g de sirop de zahăr

Mod de preparare

Începeți pregătirea siropului prin  turnarea într-un vas a  100 ml apă și 30 g de zahar ( mai multe informații privind pregătirea în aceasta postare).

Puneti la foc mic timp de aproximativ 5-6 minute (pentru această cantitate este suficient), apoi pe flacara mai puternica, și se aduce la fierbere. Dati focul mai incet din nou și se lasa sa clocoteasca aproximativ 3 minute.

Siropul de zahăr este gata, trebuie doar să-l  lăsați să se răcească.
Folosit un mixer pentru a prepara piure  din kiwi cu 30 de grame de sirop de zahăr.
Turnati în formele  care va plac și puneti-le în congelator pentru câteva ore.
Puneti un bat in piureul de kiwi din formele in care l-ati turnat cand nu este  complet înghețat.
Apoi preparati în același mod piure de pepene (întotdeauna cu 30 de grame de sirop de zahăr) și turnati-l  peste piureul de kiwi înghețat.
Odată înghețat chiar și piureul  de pepene, puneti piure de căpșuni, de asemenea, pregătit cu 30 g de sirop.
Lasati sa se răcească și aveți o provizie  gata de turturi de gheață din fructe zemose.


Dupa gust puteți utiliza orice tip de fructe, dar nu în bucăți, numai  piure.