marți, 9 iulie 2013

Piadina


1 kg făină de tip 0(W Faine)click aici

110 g untură

200 ml lapte usor incalzit

o lingură  de sare grunjoasă maruntita un pic folosind o sticla ca sucitor

2 ciupituri de bicarbonat de sodiu

apă c.t.



Se amestecă toate ingredientele dozarand apa necesara pana a cand aluatul este neted si elastic. Creați bile la dimensiunea care sa se adaptese la dimensiunea la  care doriti  pentru coacere și lasati-le să se odihnească acoperite timp de câteva minute. Apoi  cu un sucitor pe o suprafata presarata cu faina le intindeti pana cand acestea sunt subtiri si de forma rotunda.Gati-le  intr-un vas  pentru coacere piadina (testo) sau într-o tigaie din teflon foarte fierbinte, avand grija sa nu  lasati prea multă făină pe piadina, care s- ar arde, de altfel, în tigaie.
Umplutura poate fi dupa  gust cu squacquerone branza tipic din romagna, salam, sardine la gratar si salata, cârnați și ceapă, cu radicchio proaspete sau cu cartofi și mozzarella de bivoliță, ori  cu roșii și vinete gratinate.