marți, 30 iulie 2013

Strugurii de masă

'

Strugurilor de masă este unul dintre fructele care caracterizează mesele noastre pe mai multe luni. Pentru a încerca să înțelegem un pic mai mult din această lume reală, cu siguranță,aflata intr-un con de  umbră în paralel cu strugurii de vin. Regiune Puglia cu Noicattaro, Rutigliano din provincie Bari sunt cele două capitale de struguri de masă. Împreună cu Castellaneta și Ginosa din provincie Taranto, ele formează una dintre cele mai importante zone de producție italiană, reprezentând 70% din toate cel național. Dacă adăugăm Sicilia (Canicattì și Mazzarrone de exemplu, sunt două zone foarte importante ale producției), suntem în prezența a circa 60 de mii de hectare cultivate cu struguri. 11 milioane de tone recoltate în 2012, face țara noastră, primul producator european și unul dintre primele din lume. Cele mai multe dintre aceste productie zboara  pe piețele externe. Regiune Puglia este cu siguranta in prim-planul pentru experimentare. Acesta este cazul de struguri de masă fără semințe, care începe să fie solicitate și apreciate în Italia. Nimic nefiresc: strugurii pot suferi (Apirenie) seedless, un fenomen fiziologic care, în unele soiuri, vezi cazul de stafide, nu produce semințe. Cererea de pe piață, mai ales în străinătate, a facut incepere experimente și  studierea  reproducere naturală, care să promoveze acest fenomen. Și pe mai multe tipuri,  producătorii pentru a le cultiva plătească drepturi de autor.Încercarea de intelegere diverse soiuri, culori, prezența sau absența de semințe din struguri, diferite etape de maturare, nu este ușor.Aici este o listă scurtă de 4 soiuri cu sau fără semințe, alb, negru și roșu, ca putem găsi chiar acum pe piata și în următoarele luni.

Strugurii de masă cu semințe






Struguri Vittoria
Este un soi alb, precoce și ii vom găsi între iulie și septembrie. Foarte productivi și rezistenti pentru a fi transportati, au  boabe mediu spre mare și au o dulceata excelenta.








Struguri Italia
Probabil, cei mai solicitati și iubiti. Alba, ii putem găsi din septembrie până în decembrie. Frumosa la vedere, boabele crocanta și aroma excelenta










Struguri Palieri
Struguri negrii,  inventati de cercetătorul Michele Palieri din  Velletri. Au fost imediat un mare succes, atât în ​​rândul consumatorilor și al  agricultorilor. Frumosi, dulci, suculenti, cu pulpa crocanta. Din august-noiembrie.








Struguri Red Globe
Struguri  roșu-violet. Sunt  un soi foarte puternic, dulce, cunoscut pentru proprietatile sale diuretice și proprietăți digestive. Este din septembrie până în decembrie.





Struguri fără semințe



Sugraone ( Superior seedless®)
Printre cele mai bune din clasa sa, acestia sunt  un soi alb precoce care il  vom găsi  din iulie până în septembrie. Crocanti, dulci, aproape zaharosi.






Sugraeighteen (Sophia ®)
Struguri albi târzii, se găsesc între mijlocul lunii august până la sfârșitul lunii septembrie. Boabele  mari, amintesc de aroma foarte parfumata din Muscat.






Sugrathirteen (Beauty Midnight ®)
Precoci, se găsesc din  august pana in  septembrie inclusiv. Boabe ferme și cu gust bun, cu note acide mult atenuate.









Crimson

Struguri roz târziii,ii  vom găsi din septembrie până în noiembrie. Foarte gustosi, au  pulpa ferma și crocanta.









Valoare nutrizional pentru 100 g de produs

K. Calorii
KJ
Proteine g
Carbohidrati g
Lipidi g
Apa %
Fibre g
61
255
0,5
              15,6
0,1
80-85
1,5

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu