marți, 9 iulie 2013

Granita de lămâie


ingrediente
1/2 l suc ​​de lămâie
1l de apă
zahar dupa gust

Mod de preparare

Se toarnă apa si sucul de lamaie (obtinut  din stoarcerea a o duzină de lamai coapte și suculente), într-un vas care se pune pe foc. Lăsați-o să se încălzească un pic și începti turnarea amestecului mestecand constant  zaharul, pentru  a se dizolva mod corespunzător. Când  simțiți că este destul zahăr pentru gustul vostru luati vasul de pe foc si lasat sa se raceasca complet.


La acest punct transferati  lichidul într-un recipient capabil să conțină cel puțin un kilogram de produs (puteti  reutiliza un recipient golit de înghețată) și se introduce în congelator  amintindu-va  de a amesteca ocazional. Înainte de a-l  consuma acesta ar trebui să fie lăsat să se dezghețe puțin și se amestecă bine.
 
Layout by Blografando Image wakoo