Ingrediente pentru 4 persoane:
2 linguri de extract de tomate (sau 200 g sos din conserva)
4 anșoa sarate (curățată de sarea in plus) sau 5 anșoa in ulei
cateva felii de ceapa
30 g stafide (passerina- produs tipic sicilian)
100 g pesmet
1 lingura de zahar
6 linguri ulei e.v.de masline
piper proaspat macinat dupa gust
sare (daca folositi anșoa sarata nu trebuie adăugat sare în sos)
Mod de preparare
Într-o tigaie lata si scurta prajiti ceapa in 6 linguri de ulei de masline, adaugati ansoa si cu o lingura de lemn zdrobite-le pentru a se dizolva. Se adaugă extractul de tomate (sau sos) și zdrobiti mereu cu o lingura .Se adaugă, de asemenea, stafidele. La acest moment adaugam un prim pahar cu apă (200 ml ) și amestecand lasam sa se absoarbă extractul de tomate. Ca absorbtia sa fie buna mai adăugati un pahar cu apă până la un maximum 4 pahare, asigurându-vă că sosul nu trebuie să fie lichid, dar trebuie să aiba o consistență optima. Aceasta consistenta este, cand luati un pic de sos cu o lingură și încercati să-l turnati, trebuie să coboare încet. Coaceti până la 20 de minute după ultimul pahar de apă. Separat intr-o tigaie cu teflon se pune 1 lingura de pesmet si 1 lingura de zahar, la foc mediu si se amestecă în mod constant cu o lingura de lemn pana la prăjirea completa.Trebuie să aibă o culoare usor mai inchisa decat culoarea initiala. (aveți grijă să nu se arda prea tare). Scurgem pastele al dente, amestecam cu jumătate din sos, puneti portia pe farfurie si inainte de servire adaugati pe fiecare portie un polonic de sos, piper negru proaspat ras si 2 linguri de pesmet prăjit. Serviti fierbinte si ..... pofta buna.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu