sâmbătă, 29 iunie 2013

Lichior de caise


Lichior de caise


ingrediente:

Prima etapă:
300g de caise coapte, dar ferme, fără sâmburi
300 ml de alcool de 95 °
2 sâmburi de caise
185 g zahăr
125 ml apă
1/2 baton de scortisoara
3 cuisoare

a doua etapă:
175 de grame de zahăr
250 ml de apă clocotită

Mod de preparare

Prima etapă:
Se taie caisele in bucati și se pun într-un borcan cu 300 ml de alcool, 125 ml de apă proaspătă(folositi  apa care nu miroase a clor), 3 cuisoare, bucata de scorțișoară și 185  g de zahăr.
Zdrobiti usor 2 sâmburi de caise și  ii  adăugati in borcan( miezul si coaja de lemn).
Lăsați totul  să se odihnească timp de 4 săptămâni, amintiți-vă să  agitati  vasul ocazional.
A doua fază:
Se filtrează printr-un tifon, eliminati sâmburii zdrobiti si scortisoara si se pun deoparte fructele și esența de alcool.
Puneti caisele într-un castron și se acoperă cu 250 ml de apă clocotită. Se lasă să se odihnească timp de sase ore. Scurgeti caisele și indepartati-le.
Se foloseste 200 ml de apă cu  care au fost îmbibate fructele și se adaugă 175 g de zahăr. Agitati  până când se dizolvă.
Combinăti cu esența alcoolica obținuta anterior și puneti  în sticle.

Se așteaptă  cel puțin 6 luni înainte de consum.