duminică, 16 iunie 2013

Pui cu măsline si portocale


Ingrediente (pentru 4-5 persoane):
1 pui de 1,500 kg
sucul de la 3 portocale
1 portocala taiata felii
cateva crengute de rozmarin
60 g  măsline kalamata (Defne)
ulei e.v. de măsline
sare și piper dupa gust

Mod de preparare:

Se taie  puiul  în bucăți (8) și le marinati timp de cel puțin 4 ore cu sucul de la 2 portocale, o jumatate de cana de ulei e.v. de măsline, sare și piper.
După marinare, se scurg bucatile de pui și puneti-le într-un vas termorezistent uns ușor cu ulei, fără a le  suprapune.
Presarati cu un vârf de cuțit de sare, cateva crengute de rozmarin si se toarna peste bucatile marinate, se adauga sucul de la a- trei-a portocala.Coaceti la 180 de grade pentru aproximativ 50 de minute, intorcand bucatile de pui frecvent.
Aproximativ la jumătate din timpul de preparare se adauga maslinele si felii de portocale.

Serviti puiul cu felii de portocale, măsline și sos.