joi, 27 iunie 2013

Rosii din Sicilia

Roșii cherry Pachino IGP

Rosii este o planta de Solanaceae  scăzut în calorii și bogate în pigmenți carotenoizi, inclusiv pro-vitamina A, conține, de asemenea, licopen, un pigment natural, care posedă virtuți antioxidante și apoi o dată consumate protejeaza tesuturile, conține, de asemenea, vitamina C .
Sicilia este centrul de producție cel mai calificat din Marea Mediterană, cu peste 10.000 de companii implicate în cultivarea rosii. Mare teritoriu sicilian, fermele asigură o expunere constantă la soare, acest lucru ar trebui să fie luate în considerare în plus față de toate aspectele climatice munți, câmpii și mare, un amestec de apă, salinitatea și ventilație perfectă care îl fac unic în Sicilia în calitatea acestui produs . De-a lungul anilor, a fost stabilit o traditia care răspunde pozitiv la cerere consumatorului mai mult  atenta si riguroasa. Producția de rosii afectează întregul teritoriu sicilian, care este de o calitate excelentă din valea Belice și în vestul Siciliei la câmpie Etna, și de acolo la zona de Ragusa și Sicilia de Est și de Sud-Est. Mai jos, vom descoperi unele tipuri și derivații acestora, conform unei tradiții toat  Siciliana. Evident, acest  nu este o listă completă, dar numai unele dintre cele mai faimoase

Soiuri de tomate Siciliani:
 
Roșii Tombolino
Roșii Tombolino:
În ultimii ani, această varietate de tomate pare să fi câștigat  acceptare largă de către consumatori, în special cei care doresc să producă in familie conserve de sos de roșii, (vorbim mai ales de oameni din Sicilia). În timp ce la un moment dat a existat o dispută între roșii creț și roșii San Marzano, astăzi, se pare că Tombolino a rezumat caracteristicile de ambele soiuri. Tombolino atât de bogat în pulpă are un randament excelent în gătit și nu scutește prea multă apă, rezultatul este un sos gros si aroma de mare caracter.
 
roșii creț

Roșii  din Pachino IGP,
Roșii  Pachino este faimos peste tot în lume este prezentat în patru calități autentificate și protejate de către consorțiul "Pomodoro di Pachino IGP", cel mai cunoscut dintre ele este de roșii cherry, dar  sunt parte a acestei comori, de asemenea, 
Roșii costoluto

varietate costoluto de culoare verde inchis stralucitor de obicei pentru salate, 
rosii ciorchine

roșii  rotunde netede și rosii ciorchine. Inutil să spun că producția este tipic din sud-estul Siciliei și reunește cele mai mari ferme din zona Pachino.

Roșii Datterino di Scicli


Este o varietate de tomata mica și alungita ca  o " curmala " si se distinge de alte soiuri pentru conținutul sau ridicat de zahăr , ceea ce o face deosebit de gustoasa . Cultivarea de datterino se face, în principal pe teren din interiorul serelor moderne, echipate cu unelte pentru o monitorizare   constanta și care să asigure condițiile climaterice ideale pentru creșterea plantelor . Alegerea  solului pentru cultivare necesita o tehnica de cultivare utilizata pentru a păstra metodele tradiționale . Metodele de cultivare în seră , de fapt , pot furniza , de asemenea, soluții tehnologice folosind substraturi inerte de natură diferită și hrănuri hidroponice condiționat . Cultivarea  solului ,  permite mobilizarea nutrienților în sol prin limitarea aportului de îngrășăminte chimice, oferind astfel hrana echilibrata a plantelor și fiziologica. Teritoriul Scicli s-a dovedit deosebit de potrivit pentru a reveni la plantele  și fructele sale caracteristice  cu gust superior și autenticitate , care sunt traductibile în dulceața inconfundabila a tomatelor  Datterino.
 
Roșii  Siccagno 

Roșii  Siccagno de Valledolmo.
Este absolut de calitate superioară, rezultatul unor evenimente de secetă și de anotimpuri deosebit de uscat, este mana-ales și a crescut în uscat în funcție de tehnicile bine-stabilite, exploatarea de caracteristicile solului și de umiditate atmosferică. Siccagno născut în Valledolmo în Madonie folosind exploatarea potențialului de Sicilia și climat tipic mediteranean, cu o expunere la soare, care ajunge până la 40 °. Sos obținute din roșii acesta, au un randament de cel puțin 3 ori mai mare decât un sos comună, din cauza lipsei de apă și o textură fermă.

Pentru a obține extractul de tomate este nevoie de două ingrediente speciale: roșii  din Sicilia și soarele de Sicilia. Se prepară sosul de roșii proaspăt, conform metodei de conserve și este apoi întins pe o placă de lemn expus la soare de dimineața până seara pentru o perioadă de aproximativ 2/3 zile, de obicei, acest lucru se face între lunile iulie și august pentru că soarele trebuie să fie foarte puternic. Țineți minte că pentru a obține o cantitate de extract de roșii de 1 kg. trebuie 10 kg. de roșii. Acesta este folosit în multe mâncăruri siciliene, cel mai faimos dintre care “A  pasta c'anciova și muddica atturrata( pasta cu ansoa și pesmet prajt) , utilizarea implică diluare cu apă în raport de o lingura de extract cu un pahar de apă (aproximativ). Aroma de extract este unic și oferă la feluri de mâncare în care este utilizată o aromă intensă foarte apetisant, de multe ori în sosuri pentru paste se adaugă la paste la cuptor unu sau două linguri în mod special pentru a crea un gust mai puternic. Mulți ani în urmă era normal a vedea scanduri de lemn cu sos de rosii sa se usuce la terase din sate. Extractul de tomate în Sicilia este disponibil facut artizanal la particular chiar și la magazinele alimentare care se vând vrac.
Extractul de tomate



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu