sâmbătă, 29 iunie 2013

Spaghete cu cerneală de sepie



Ingrediente pentru 4 persoane

o sepie de 500  grame
300 g  roșii decojite
400 g  spaghete
6 linguri de ulei de măsline e.v.
1 catel de usturoi
ardei iute dupa gust
patrunjel proaspat dupa gust
sare dupa gust

Mod de preparare

Curățați sepia având grijă să nu rupeti punga cu cerneală.
Între timp, prăjiti  într-o tigaie cu ulei, ardeiul iute și usturoiul. Atunci când usturoiul se rumeneste, se scoate si se adauga sepia deja curățata și tăiata în bucăți mici.
Lasati sa se rumeneasca și apoi adaugati rosiile zdrobite și un vârf de  sare. La jumătatea timpului de coacere a rosiilor, deschideti punga cu cerneală,  se toarnă în tigaie și să păstreaza pe foc timp de aproximativ o jumătate de oră.
Între timp, gatiti pastele al dente si apoi adaugati-le in sosul cu cerneală  pentru câteva minute. Înainte de servire a adăugati patrunjel proaspat tocat.