marți, 11 iunie 2013

Sos Passatore


Ingrediente pentru 4 persoane:
30 g ulei extravirgin de masline
30 g  unt
20 g  ceapa alba
120 g muschiulet de porc
120 g  piept de pui
100 g  salam de casa
200 g tomate decojite sau  proaspete
60  ml alb sec
60 g smântână
50 g Parmigiano Reggiano (ras)
sare fina dupa gust
piper negru dupa gust

Mod de preparare

Intr-o tigaie, puneti uleiul de masline si rumeniti ceapa desfacuta  foi. Scoateti ceapa, adăugati muschiuletul de porc si pieptul de pui tăiat în cuburi de aproximativ 1 cm latime.Rumeniti bine pe foc mediu.
Cand se rumenesc, se toarnă tot vinul.Cand  s-a evaporate vinul, adăugați salamul
tăiat in cuburi mai mici decât cele taiate anterior, roșiile decojite trecute prin pasatorul de legume cu sita medie, foarte putina sare, piper negru proaspat macinat si se fierb la foc mic timp de 30 de minute. Dacă  scade sosul , ca de obicei, se adaugă puțină apă caldă.
Opriți  focul, se adaugă smântână în sos, se condimentează cu sare si se lasa sa se odihneasca.
Trebuie să fie un sos usor cremos, nu foarte dens.
Atunci când pastele sunt coapte se adauga la sos untul,  parmezanul si se amesteca foarte bine.