miercuri, 12 iunie 2013

Fileuri aurii din carne de porc pe pat de radicchio verde, reductie de otet balsamic și bacon(pancetta) crocant





Ingredient pentru 4 persoane:
250g muschiulet de porc
12 felii de pancetta feliat normal
2 legaturi de radicchio verde(sau rucola, salata, valeriana)
2 pumni de pesmet
2 oua
1 ceapa mica alba
2 catei de usturoi
1 picatura de coniac
ulei de arahide pentru prajire
ulei de masline extra virgin
oțet balsamic
Rozmarin, salvie, menta, oregano, busuioc
sare și piper dupa gust

Mod de preparare

Se taie carnea de porc în felii subțiri și se bate cu un ciocan de carne. Se condimentează cu sare și  ceapa alba taiata in felii subtiri, doi catei de usturoi, rozmarin, salvie, menta si oregano. Se lasa la marinat timp de o jumatate de ora.
Se bat ouale intr-un castron cu un strop de coniac, un vârf de cuțit de piper si sare dupa gust
Prajiti feliile de pancetta într-o tigaie cu o lingura de ulei de măsline extravirgin pana devin crocante. Asezati-le pe o foaie de hârtie absorbantă.
Se toaca marunt radicchio, cu un cuțit, se întinde pe patru farfurii, adăugați o burniță de ulei de masline  extravirgin , sare și piper.
Treceti feliile de carne de porc prin ou și pesmet, se prăjesc în ulei de arahide pana devin aurii. Puneti-le pe o foaie de hârtie absorbantă.
Răspânditi feliile de pancetta, carnea de porc  aurie și crocanta pe  pat de radicchio și decorati farfuria  cu felii de rosii proaspete si o crenguta de rozmarin.

Se stropește cu o burniță de  otet balsamic redus (se fierbe oțet balsamic într-o tigaie cu un vârf de cuțit de piper, sare și o jumătate de lingură de zahăr până când devine gros)