duminică, 16 iunie 2013

Salata Pantesca (Sicilia)


Ingrediente (pentru 4 persoane):
600 g cartofi noi destul de mici
300 g roșii cherry din Pachino (IGP)
1 cană de oțet de vin roșu
câteva frunze de busuioc
20 capere in sare
1ceapă roșie de Tropea (sau Buzau)
6 linguri  ulei e.v. de măsline
masline negre  naturale Gemlik(Defne) dupa gust
oregano uscat dupa gust
piper dupa gust
sare  fina dupa gust

Mod de preparare:

Se spală și se fierb cartofii in coaja lor. Se pun  în apă rece sărată si se fierb pentru aproximativ 30-35 de minute (timpul de preparare variază în funcție de marimea acestora), apoi se scurge apa. Cat sunt calzi  încă se decojesc  și se lasă să se răcească, apoi se taie în felii de aproximativ 1 cm grosime.
Curățați ceapa și se taie în felii (sau inele) subțiri. Puneti-le la macerat în oțet aproximativ 30 de minute  apoi se scurg bine.
Se spala rosiile, se taie în jumătate și zdrobiti-le ușor pentru a scurge toate semințele și apa de vegetație. Puneți-le la scurs într-o strecurătoare cu partea taiata in jos.
Puneti caperele într-o strecurătoare și clătiți-le bine sub jet de apă pentru a lua sarea.
Zdrobit ușor maslinele (cu ajutorul unui ciocan de carne sau lama plata de la un cuțit de bucătărie) și extrageti samburele.
Adunati  într-un castron potrivit rosiile, ceapa, bine scursa din otet, caperele scurse, măslinele fără sâmburi, cartofii felii, se condimentează cu ulei de măsline e.v., presarati cu o multime de oregano, busuioc tocat, sare, piper și câteva picături de oțet. Se amestecă totul împreună cu blândețe și se servește.

Sfat:

Dacă doriți să îmbogățiti salata Pantesca, pentru a o face mai substanțială și să o  transformati  într-un singur fel de mancare, puteți adăuga pește prajit și tocat, caracatiță fiarta, ton sau macrou  natural sau in ulei, sau pui fiert și taiat in bucati.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu