marți, 11 iunie 2013

Sos Venatore


Ingrediente pentru 4 persoane:
700 g rosii proaspete sau decojite
100 g ulei e.v.  de măsline
100 g  ceapa alba
3 catei de usturoi proaspăt
30 g  rosmarin proaspet ( o crenguta)

Mod de preparare:

Intr-o tigaie puneti  ulei de măsline extravirgin și cățeii de usturoi, decojiti și împărțit în două. Prăjiti  ușor, la foc mic, până când usturoiul începe să capete culoare.
Scoteti usturoiul si se adauga ceapa felii.Se prajeste la foc mic.
Se adauga rosiile proaspete decojite sau tăiate în felii nu prea subtiri, se adaugă sare și se gateste pentru 20 de minute la foc mic.
După 20 de minute, se adauga rozmarinul spalat si gatiti pentru inca 10 minute.
Se condimentează cu sare și apoi opriți  focul.
Sosul  poate fi utilizat ca ingredient în multe feluri de mâncare: de pui,

iepure de casa  sau de porc.