luni, 24 iunie 2013

Nucsoara



Nucsoara al cărui nume științific este Myristica fragrans este nativa din Indonezia și este cultivata în zonele tropicale, în special din arhipelagul din Moluce și insula Banda. Acesta este un copac vesnic verde, a cărui  înălțime maximă poate ajunge la 20 metri, ale cărui fructe de formă rotundă prezintă în interior un ulei aromat, ceea ce il face perfect pentru fi utilizat ca produs aromat. Acest arbore produce primul fruct (formă rotundă, compus din două supape cu un înveliș roșu la interior care
ascunde o sămânță, nucșoară) după opt ani  și producția maximă apare după doudeci și până la șaptezeci de ani (2 mii de nuci pe an).
Frunzele sunt de culoare verde închis, lucioase, flori carnoase si colorate galben. Fructul este cules de  mână și apoi uscat la soare timp de opt saptamani.
Nucșoară fost utilizata la începutul secolului al XVIII-lea ca un antiseptic, ca un calmant impotriva greturilor  și vomei. Untul astfel  obținut de la el a fost folosit ca un analgezic pentru durerile reumatice. Este, de fapt, un inhibitor de prostaglandine, hormoni care cauzeaza dureri si pentru acest lucru nu ar trebui să fie utilizat în timpul sarcinii. În secolul al XIX-lea a fost folosit ca un afrodisiac, în timp ce în secolul al XX-lea  ca stupefiant. Folosirea din abundenta poate provoaca viziuni și  devine periculos pentru viața însăși. În bucătărie este folosit in adaugarea la legume, cartofi, tocane. Aroma picanta și calda trebuie sa fi utilizata cu moderare, dar de asemenea, este perfect de adaugat la prăjituri și gemuri. Este, de asemenea, utilizat în producția de alcool in Caraibe sau egg-nog’-băutură engleza  bazata pe bere și ouă. Mai bine sa cumparati nuca întreagă,  păstrăta în borcan de sticlă și rasa la momentul utilizarii, astfel încât  aroma nu fie dispersata.


Toate informaţiile citite pe acesta pagina de blog ar trebui să fie luate în considerare doar orientativ.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu