marți, 11 iunie 2013

înghețată de caise


Ingrediente pentru 4 persoane
750 ml  lapte
300 g  zahăr
250 ml de apa
8 ouă
300 g  frisca
1 pastaie de vanilie
500 g caise
1 lamaie

Mod de preparare

Curatati și  spalati  caisele  scotete samburii (lăsând la o parte o duzina). Apoi zdrobiti  fructele intr-un castron, se acoperă cu suc de lamaie si se lasa la marinat o oră.

Puneti zahărul  în apă și lăsați-l să se topească la rece pentru aproximativ o jumătate de oră. Se încălzește laptele cu pastaia de vanilie curatata de semintele  din interior și opriți  flacare înainte de a  ajunge la fierbere. Bateti galbenusurile cu zaharul si semintele de vanilie, se toarna laptele incet (fara pastaia de vanilie), bateti cu putere, apoi se adauga frisca. Dati prin pasatorul  de legume caisele si se adauga siropul rezultat de la macerat, se amestecă și se adaugă la amestecul de ou, zahăr, lapte și frisca. Se toarnă într-un recipient și pune în congelator. După aproximativ trei ore se ia compozitia si cu un mixer  se bate până când veți obține o cremă neteda si omogena.Se adaugă caisele care le-ati  ținut deoparte făcute bucăți mici și se servește.Cu aceeasi  procedură se poate obține orice fel de înghețată de fructe. Este important ca baza de sirop cu apă și zahăr trebuie topita întotdeauna la rece (Fara sa se puna la incalzit pe aragaz).