sâmbătă, 1 iunie 2013

Paste cu cartofi


Ingrediente pentru 4 persoane

5/6 cartofi
5 rosii cherry
100 ml suc de  rosii
6 linguri de ulei de măsline extra virgin
50 g apio
50g morcovi
50 g ceapă
250 g paste mixte
100 g parmezan ras
busuioc dupa gust
sare dupa gust
ardei iute dupa gust

Mod de preparare

Se toaca  in cuburi mici telina, morcovii si ceapa(ardeiul iute) si  le gatiti intr-o tigaie cu ulei  de măsline.Se lasa sa se rumenesca.  Curățați cartofii și se taie în cuburi, se adaugă la amestec.
Se toarnă  sucul de rosii și rosiile  cherry tăiate în bucăți mici și se pun pe foc mic timp de câteva minute.
Prelungiti sosul, cu apa fierbinte potrivita.
Se aduce la fierbere cand cartofii  sunt aproape  copti și se adaugă  mix-ul de paste.

Cand pastele sunt fierte, se stinge flacara, se adaugă parmezan și busuioc, se acoperă cu capacul pentru 10 minute și apoi se pot servi.