marți, 11 iunie 2013

Sos delicios


Ingrediente pentru 4 persoane:
70 g unt
150 g sunca cruda (Prosciutto crudo 2 felii taiate gros)
100 g mortadella
100 g de sote de ciuperci (taiate cuburi prajite in tre  lingure de  ulei e.v. , 1 catel de usturoi, la final presarate cu petrunjel)
100 g de spanac  (fiert și scurs)
3 ouă  ( fierte)
150 g smantana
80 g Parmigiano Reggiano  (ras)

Mod de preparare

În primul rând fierbeti ouale  tari.Le puneti intr-un  vas cu apă rece si atunci când
incep sa fiarba, se fierb timp de 6 minute. Le raciti sub jet de apa rece, se curata si se
separa albusul de galbenusuri.
Fierbieti, scurgeti, reciti, stoarceti  spanacul și-l măruntiți.Este
mai bine sa folositi spanac proaspat, altfel  folositi cel congelate.
Într-o tigaie,  în care veti condimentate pastele, se topeste untul, se adauga
feliile de prosciutto  si mortadella taiata in cuburi mici.Lasati  să se rumenesca  la
foc mic timp de 2-3 minute, apoi se adauga spanacul, ciupercile si  se amestecă. Gatiti timp de 3 minute.
Opriți  flacara și se adaugă albușurile taiate in cuburi neregulate.
Se amestecă  și lăsați sosul sa se odihneasca.
În timp ce gatiti paste, puneti tigaia cu sosul la foc mic, se adauga smantana si
se fierbe timp de 2 minute.
Scurgeți pastele, puneti-le în sos, se amestecă, se adaugă parmezan și
se amesteca bine la foc mediu.
Puneti-le  pe farfurie și se adaugă gălbenușuri de ouă  trecute printr-o pasatoare de legume cu sită  medie. Dacă doriți, puteți  presara cu un strop de piper negru.
Acest sos poate fi folosit pentru  orice tip de paste uscate realizate din grâu dur

 în special, rigatoni sau tortiglioni.