joi, 27 iunie 2013

Fasole verde a la Pugliese


Ingrediente pentru 4 persoane
400 g rosii decojite
1 kg fasole verde
2 catei de usturoi
6 linguri de ulei de masline extravergin
oregano dupa gust
ardei iute dupa gust
sare dupa gust

Mod de preparare

Verificați fasolea, una cate una, eliminând orice fire care nu ar trebui să fie present în fasolea verde fregeda sau noua.Se spala cu apa rece si se pune la  fiert in apa clocotita sarata timp de aproximativ 10 minute, apoi se pune intr-o strecuratoare sa se scurga.
Intr-o tigaie cu ulei, prajiti  ardeiul  iute si usturoiul zdrobit, pana  cand usturoiul incepe sa se coloreze.
Scoateti usturoiul, adaugati rosiile zdrobite  cu o furculiță si lasati pe foc maricel timp de câteva minute.
Se adauga fasolea verde, se condimentează cu sare dupa gust și se gateste timp de inca 5 minute.

La acest punct opriți flacara, se presara  cu oregano, se amestecă și se  serveste fasole a la Pugliese