duminică, 9 iunie 2013

Baton de ciocolata alba cu nuci si fistic


Ingrediente:
400  g  lapte condensat
250 g  zahăr
150 g  ciocolată albă
50  g  unt
2 linguri de fistic decojit
2 linguri  nuci (sau migdale)
1 lingura  portocale confiate
1pastaie de vanilie

Mod de preparare

Intr-o cratiță punetì pe foc laptele condensat, zahărul, untul și pastaia de vanilie deschisa - separata de seminte .Se fierb la foc mic,timp de aproximativ 5 minute până când ingredientele sunt amestecate. Încercați stadiul  de gătire prin turnarea unei picături de amestec intr-un pahar cu apă rece și, dacă aceasta face o mingie moale se poate indeparta de la căldură.
Aruncați pastaia de vanilie și se adaugă ciocolata tocata. Se amestecă timp de câteva secunde,  pana cand ciocolata s-a topit , de asemenea, și amestecul este cremos și netedă.Se indeparteaza de pe foc.
Adaugati în cele din urmă nuci rupte grosolan (sau migdale), fistic și coaja de portocala confiata.Se amestecă pentru a se distribui uniform.


Lasati să se răcească până  cand puteti lucra amestec cu mâinile.Se toarnă pe o folie de aluminiu ușor umezit cu apă rece și cu mâinile umezite, întotdeauna, dati forma unui cilindru de 4 sau 5 cm  diametru. Înfășurați-l în folie de aluminiu și se lăsa să se odihnească într-un loc rece pentru cel putin 6 ore (sau in frigider 2-3 ore). Se taie în felii înainte de servire.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu