marți, 11 iunie 2013

Sos cu carnati


Ingrediente pentru 4 persoane:
500 g cârnați de porc proaspeti
50 g ulei e.v. de masline
100 g ceapa alba
100 g  vin alb sec
500 g roșii curățate
sare fina dupa gust (dacă este necesar)
piper negru dupa gust (facultativ)
ardei iute dupa gust (facultativ)

Mod de preparare:

Intr-o tigaie, puneti uleiul de masline, ceapa tocata marunt si se prajeste ușor la foc mic.
Când ceapa este rumenita se adauga cârnații fără piele.Desfaceti-i
bine, folosind mâinile.Sunt cel mai bun instrument. Adaugati ardei jute.
La foc mic, prajiti cârnații, se toarnă vinul alb.Va recomand un vin sec si nu foarte parfumat.Lasati ca vinul sa se evapore și adăugați rosiile  decojite și date prin pasatorul de legume cu sita groasa.Gatiti sosul  cel puțin 25 de minute.
Dacă scade adăugați apă caldă, nu folosiți cuburi pentru că se poate ca sosul se devina sarat.
După 25 de minute, gustati sosul, se condimentează cu sare, dacă trebuie, dupa gust.Se poate presara cu piper negru.Lăsați-l în tigaie timp de o oră, porniți căldura și se mai fierbe timp de 3 minute, apoi.
Daca nu-l folosit aveți posibilitatea să-l turnati în recipientul ales puntru a-l pastra in frigider.
Acest sos se poate folosi pentru tot felul de paste uscate de grâu dur, sau paste proaspăta  cu ou“gramigna” .