duminică, 26 mai 2013

Sepie cu mazare



1 kg sepie curatata
supa de legume 1/2 l
1 ceapa
1catel de usturoi
4 linguri ulei de masline e.v.
500 g mazăre proaspătă(curatata) sau congelată
350 g rosii decojite
½ pahar vin alb sec
4 linguri patrunjel tocat
 sare dupa gust
piper dupa gust

Mod de preparare


Pentru a pregăti sepie cu mazăre începeti prin a curăța sepia: click aici
Taiati sepia în fâșii mari sau inele cu o latime de doi centimetrii iar sepiile mici lasati-le întregi.Intr-o cratita incalziti ulei, adaugati ceapa maruntita, un catel de usturoi, 2 linguri de patrunjel tocat. Lasati sa se rumeneasca apoi  scoateti usturoiul și  adăugati sepiile.Inaite de prajire, uscati sepiile intr-un prosop de bucatarie si apoi le presarati cu sare și piper.
Lasati 4-5minute sa fie patrunse de gust apoi  se toarnă  vin alb. Odata ce vinul s-a estompat, adaugati  mazarea proaspata, (sau congelata) si rosiile decojite. Se găteste pentru o jumătate de oră(pana cand mazarea este coapta) la foc mic, adăugând, după cum este necesar, supa de legume. Odata coapte,se condimentează cu sare și piper, dacă este necesar, apoi serviti sepia cu mazăre presarate cu patrunjel tocat ramas, imediat!
  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu