Ingrediente
pentru 4 persoane:
100 g costita
de porc (pancetta)
300 g hibri
(proaspete) sau 100 g (uscate)
100 g ton în
ulei (scurs)
2 catei de usturoi
proaspat
50 g ulei extravirgin
de masline
50 g Parmigiano
Reggiano sau grana padano (ras)
50 g pesemet
(macinat mare)
sare fina
dupa gust
piper negru macinat
dupa gust
mod de
preparare
Intr-o
tigaie, puneti ulei de măsline, căliți cățeii de usturoi cojiti pana cand capata culoarea aurie apoi, scoateți
usturoiul și se adaugă costita taiata în fâșii și se prăjește la foc mic.
Curatati ciupercile hibri cu o carpa uda (ciupercile nu se spala niciodata cu apa), taiati-le păstrând
separat tulpinile de palarii, dar în cazul în care le folositi pe cele uscate trebuie să le înmuiati
în puțină apă pentru o oră și apoi se taie în cuburi.
Când pancetta
începe sa-si modifice culoarea adaugati
ciupercile, un pic de sare,
piper negru
proaspat macinat si se fierb timp de 10 minute, adaugand putina apa daca este
necesar.
După 10
minute, se adauga tonul tocat si se gateste 2-3 minute.
Indepartati tigaia da pe flacara, lasati sa se receasca
si se amestecă parmezanul.
Fierbieti
pastele al “dente”
Separat
intr-o tigaie, prajiti pesmetul bine, adaugati pastele la sos si amestecati. Presarati cu pesemet prajit
si amestecati din nou. Serviti, va rog.
Acest sos
poate fi folosit pentru condimenta orice tip de paste uscate realizate din
grâu dur, în
special spaghete.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu