duminică, 26 mai 2013

Bavareze de urda cu sos de Cirese


Ingrediente
125 g  urda de oaie
125 g  urda de vacă (Lidl)
(250 g  urda de vaca daca nu gasitit urda de oaie)
150 g  smântână
100 g  zahăr
2-3 picături de esență de migdale(sau seminte de la 1 pastaie de vanilie)
foaie de gelatina (4-5 grame)
fileuri de migdale dupa gust

Pentru sos:
400 g  cireșe coapte (sau Visine)
100 g  zahăr

Mod de preparare

Se spala cireșele, eliminati samburii și se taie în bucăți mici.
Puneti cireșele într-o cratiță, combinati cu zahăr și se fierb timp de aproximativ 12 minut pe o flacară blândă. Se lasă să se răcească.
Puneti  la imuiat in apa rece foaia de gelatina, astfel încât să se înmoaie.
Între timp dati urda prin pasatorul de legume.Se adaugă zahărul și esenta migdale. Se amestecă bine pentru a se dizolva zaharul complet.
Se încălzesc 3-4 linguri de smântână și se dizolvă gelatina înmuiata și stoarsa.
Combinati  gelatină cu amestecul și se amestecă bine.
Cu un mixer electric ingrosati  smântâna si  adaugati-o la amestecul de urda, amestecând de jos în sus astfel încât să nu se dezumfle smântână.
Puneti amestecul in cupe sau pahare și lasati în frigider sa se intareasca pentru aproximativ 3 ore.
Înainte de a servi  acoperiti suprafața  bavarezei cu sos de cireșe. Decorati cu fileuri de migdale și frunze de mentă și presarati cu zahăr pudra.

Sfaturi
Urda trebuie tinuta in frigider intr-o sita o noapte la scurs.

In caz ca folositi visine, mariti cantitate de zahăr (150-200 g) dupa gust.