duminică, 26 mai 2013

Bavareze de urda cu căpșuni


ingrediente
125 g  urda de oaie
125 g urda de vacă (lidl)
(250 g  urda de vaca daca nu gresit urda de oaie)
150 g  smântână
125 g  zahăr
2-3 picături  esență de migdale
foaie de gelatina (4-5 grame)
250 g căpșuni
fileuri de migdale dupa gust

Mod de preparare

Puneti la inmuiat in apa rece foaia de gelatina astfel încât să se înmoaie și dati urda prin pasatorul de legume.
Adaugati la urda 100 g  zahăr și esenta de migdale. Se amesteca bine pana cand se dizolva zaharul complet. Stoarceți cu mainile lejer foaia de gelatina, puneți-o într-o cratiță și o dizolvati într-o căldură blândă la baie marin.
Combinati  gelatina cu amestecul și  amestecati bine.
Cu un  mixer electric ingrosati smântână și  adaugati-o la amestecul de urda, amestecând de jos în sus astfel încât să nu se dezumfle smântâna.
Se pune sa se întărească în frigider pentru aproximativ 30 minute.
Se spala (cu codita)si se taie căpșunile în cubulete mici.
Se adaugă 25 g  zahăr la căpșuni și se lasa la macerat timp de aproximativ 10 minute.
Umpleti un sac de patiserie cu mousse de urda scos din frigider.
Într-un  pahare de sticlă, se aseaza un pic de căpșuni, peste ele, crema de urda și terminati cu căpșuni. Decorati cu fileuri de migdale și frunze de mentă și presarati cu zahăr pudră.
Punet la racit în frigider sa se intareasca, timp de aproximativ două-trei ore inainte de servire.

Sfaturi
Nu achizitionati capsuni deja spalate, spalat capsuni numai cat folositi.
Capsunile  trebuie spalate cu codita, pentru evita ca apa sa se duca in interior.
Urda trebuie tinuta in frigider intr- o sita o noapte la scurs.