joi, 23 mai 2013

Sos Livornese



Ingrediente pentru 4 persoane

100 ml ulei extravirgin de măsline
100 g ceapa alba
2 catei de usturoi proaspat
500 g roșii curățate
15 g frunze de busuioc proaspete
30 g de pătrunjel proaspet
sare fina dupa gust
piper negru dupa gust (macinat proaspat)

Mod de preparare

Într-o cratiță, gatiti la foc mic in uleiul  de măsline extravirgin,
ceapa curata și tocata, usturoiul tocat gros. Atunci când se rumenesc se adauga
rosiile  decojite și mărunțite,  date prin  pasatorul de legume.Se adaugă sare, piper și se coace timp de 18-20 de minute.
Dacă doriți, puteți adăuga, de asemenea, ardei iute pistat sau intreg, în funcție de gustul personal.
Dupa ce a trecut  timpul menționat, se adaugă frunzele de busuioc si patrunjelul tocat mare.
După alte 2 minute, opriți flacara.
Acest sos este potrivit pentru prepararea  fileului de pește alb (cod), peștii intregi de talie mica,  sau pentru a face o supă de pește deosebita.