miercuri, 22 mai 2013

Sos pizzaiola



Ingrediente pentru 4 persone: 
50 g ulei e.v. de masline
100 g ceapa alba
3 catei de usturoi proaspăt
400 g roșiile cubulet
70 g capere sărate
100 g- de legatura de pătrunjel  proaspete
Oregano uscat dupa gust
Sare fin dupa gust
Piper negru dupa gust (macinat proaspete)
Mod de preparare
Intr-o tigaie cu ulei de măsline căliți usturoiul și ceapa curățate și tocate fin.
Atunci când acestea sunt  ușor colorate, în ordine, adaugat capere spălat și tocat grosolan sau întreg, roșii decojite tăiate în cuburi, pătrunjel  spalat si tocat, oregano,  piper negru si o jumatate de cana de apa rece, se fierbe timp de 30 de minute și acoperit, la foc mic. Când cele 30 de minute au trecut, opriți și se adaugă sare.
Acest sos poate fi, de asemenea, utilizat ca un sos pentru paste, de obicei, se foloseste pentru preparare  escalop de vițel,  de pui sau  de porc, adaugand 120 de grame de carne pe persoana 15 minute nainte se fie gata sos.