vineri, 13 ianuarie 2012

Salata de ton






Ingrediente pentru 4 persoane

400 g de ton în conserva
1 şef de scarola (Cicore)  producator Agriro
1 castravete
1 legatura de ridichi
1 portocale
1 legatura de chivas
1 lamaie
4 linguri ulei de măsline extra virgin
Sare dupa gust
15 boabe de piper rosa

Mod de preparare

Spălaţi cu atenţie şi drenat scarola,  tajate grosolan-l îşi puneţi-l într-un castron. Scurgeti ton de  de lichide, se năruie şi adăugaţi-l la scarola.
Curatat portocal la viu, si taiet în felii şi  îndepărtăti si pielicica alb trebuie se fie nu mai pulpa. Curatat si spalăt castraveti, ridichi si lamaie si tajate felie-le fin. Adauga toate aceste ingrediente  la salata.

Se spală şi se taie chivas se pune cui boabele de piper si le zdrobite într-un mojar, parfumat cu aroma aceste salata si  amestecat. Adeguat sare moderat ,  ulei de măsline extravirgin, se amestecă şi se serveşte.